Надрукувати
Перегляди: 2660

Нова речовина допоможе боротися із забрудненням океану. Китайські дослідники розробили вид пластику, який здатний за відносно короткий час розкладатися в морській воді. Нові технології повинні полегшити проблеми, викликані пластиковим забрудненням в океані, запевняє агентство Сіньхуа.

musorПоліефіри нового типу, які синтезувала група вчених з Інституту фізики і хімії Академії наук Китаю, поєднують в собі здатність до розчинення у воді і розкладання мікроорганізмами.

Потрапивши в море, цей вид пластика повністю розкладається в період від кількох до сотні днів. При цьому в кінцевому підсумку він не перетворюється в макромолекулярні речовини, які загрожують екологічній безпеці, пояснив старший інженер інституту Ван Геся. На думку фахівців, цей матеріал в перспективі може замінити звичайні пластмаси в багатьох сферах.

Пластикове забруднення в океані привертає широку увагу громадськості. Дослідження показали, що наразі в океан щорічно потрапить від 4,8 до 12,7 млн ​​тонн пластмас, і вони становлять від 60 до 80 відсотків морського сміття.
Пластмаси в океанах не розкладаються протягом десятків, і навіть кількох сотень років. Під впливом сонячних променів, морської води і живих організмів вони стають частинками розміром менше п'яти міліметрів. Варто зазначити, що про потенційну шкоду від мікропластіка заявляють багато вчених.

Найефективнішим методом для боротьби з пластиковим забрудненням в океані, за словами Ван Геся, є широке використання пластмас, що розкладаються (Новое время, Facebook Twitter Google, 7.09.2018).