Надрукувати
Перегляди: 2328

Уряд створить робочу групу з напрацювання ініціатив щодо розвитку IT-сектору.

123

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками зустрічі з представниками ІТ-сфер.

"В уряду і IT-сектору немає протиріч. Жодного рішення без обговорення і консультацій. Домовилися створити спеціальну робочу групу, з якою напрацюємо необхідні ініціативи, що сприятимуть розвитку ІТ", - сказав Гройсман.

132

Він додав, що представники ІТ-сфери можуть розраховувати на повну взаємодію з урядом. За словами Прем’єра, ІТ-сектор потребує сталих правил розвитку: "У нас є два фундаментальних питання, на які ми маємо знайти відповіді, і ми з Президентом про це говоримо: перше - це створення абсолютно сталих правил розвитку ІТ-сектора, щоб ми визначили, що на п'ять, а краще десять років створюємо абсолютно нормальні регуляції, податкову базу для того, щоб інвестицїі в ІТ-сектор були захищені. І друге питання – освіта та підготовка кадрів, введення їх в реальний сектор економіки України. Оце два глобальних завдання. Вони дадуть можливість швидкого зростання в секторі і в економіці в цілому".321

Гройсман також зазначив, що сьогодні Україні потрібно подолати цифрову дискримінацію, а отже дати потужний стимул для залучення нових технологій в сферу освіти, медицини, розвиток електронних послуг.523

"Ми вже маємо за результатами 2018 року 118 електронних послуг, які є доступними для людей, в цьому році ми запровадимо ще 50 нових послуг, тобто процес пішов", - підкреслив Прем'єр.

На зустрічі з представниками ІТ-індустрії президент Петро Порошенко заявив, що ІТ-сектор України наразі забезпечує 4% валового внутрішнього продукту, а вже через два роки ця цифра може сягнути 6,8% ВВП (за матеріалами Укрінформу, 26.02.2019, Фото Владислава Мусієнка).