Надрукувати
Перегляди: 2314

Пілот не зміг приховати свого хвилювання, коли вперше піднявся в небо на своєму саморобному літаючому квадрокоптері.

Відео, зняте в Тоскані, Італія, демонструє дивний пристрій, оснащений пропелерами, що здійснює свій перший політ, піднявшись у повітря над полем.

 

На кадрах, зображених на камеру GoPro, видно, як пілот літає по повітрю і навіть під час польоту повертає свій літальний апарат на 180 градусів.

Побудував пристрій, витративши на його розробку і спорудження місяці, поляк Томаш Патан. Він назвав його Jetson Speeder.

«Це був фантастичний досвід, який кожен повинен випробувати, - сказав Патан. - Мати можливість з легкістю, без зайвої вібрації і шуму, переміщатися по повітрю - це здорово».

«Після місяців ретельного планування, проектування, програмування та будівництва, ми все-таки створили цю прекрасну літаючу електричну машину, яка стала першим кроком на шляху до чогось більшого: до самостійного електричного польоту для кожного».

Літаючому апарату знадобилися сотні налаштувань, змін та випробувальних польотів, перш ніж він, нарешті, зміг зробити свою першу ідеальну подорож.

Тепер випуск прототипу запланований на кінець цього року, при цьому комерційне виробництво агрегату, ймовірно, також почнеться в кінці 2019 року.

«Ми успішно створили і довели, що наша концепція в змозі літати, - заявив поляк. - Ми багато чому навчилися, внесли сотні коригувань та змін, провели безліч льотних випробувань, довели його льотну придатність і те, що це безпечно. Ми досягли заданих параметрів і зібрали всі необхідні дані. Всі ці кроки були необхідні, щоб почати розробку дослідного зразка». (Новини науки і техніки, Наука та техніка Майбутнє Винахідник Відео Квадрокоптер, 24. 02.2019).