Надрукувати
Перегляди: 1256

Киянин Євген Ерік всього лиш хотів заощадити на електриці та зробити свій дім більш комфортним та енергоефективним. А вийшло так, що його розробкою зацікавилися світові ІТ-гіганти. Старання українця оцінили навіть у NASA.

zaluziВін не робив якихось революційних відкриттів. Лише вдало поєднав технології, відомі до нього, і придумав для них розумне застосування.

Винахідник прилаштував сонячні панелі на віконні жалюзі, щоб генерувати у такий спосіб електроенергію для домашніх потреб.

Чому саме жалюзі? По-перше, це – дешевше, ніж встановлювати повноцінні сонячні батареї на дахах, та й не у всіх є така можливість. Почепити ж енергожалюзі собі на вікна можуть навіть мешканці багатоквартирних будинків.zaluzi1

По-друге, і найголовніше, розумні жалюзі автоматично повертаються до сонця, обираючи оптимальний кут нахилу для якнайкращого поглинання сонячних променів. Системою зручно керувати за допомогою спеціально створеного додатку просто зі свого смартфона.

Простий і геніальний задум Євгена швидко знайшов підтримку вдома та за кордоном. Молода компанія з України зуміла вигідно продати свою ідею інвесторам та знайти потенційних клієнтів по всьому світу.zaluzi2

Заснований киянином стартап SolarGaps провів кілька успішних кампаній на спільнокошт-платформах, залучивши в сумі приблизно 150 тисяч доларів. Про проект стали писати провідні тематичні видання. Сьогодні українську розробку інтегрують у системи розумних будинків Apple, Google, Amazon.

Потенціал у такому рішенні побачили і в NASA, запросивши українську команду SolarGaps на навчання у свій дослідницький центр в Каліфорнії.

Виробництво розумних жалюзі зосереджене біля Києва: тут їх складають, пакують та відвантажують замовлення в різні куточки планети.

Євген переконаний, що колись енергія зможе стати новою валютою світу. Це буде великим проривом, до якого докладуться також і українці (за матер. ЗМІ, вересень 2019 р.)