Про те, що зробили українці, але далеко не про все, можна дізнатися на виставці «50 українських винаходів, що змінили світ», яка відкрилася в Адміністрації Президента, експонується в галереї Second Flor Art Сеnter. З травня 2015 року на ній побувало більше двох тисяч відвідувачів. Виставку відвідали учасники Ялтинської конференції, що проходила в Києві. Експонати виставки згодом побувають в аеропорту «Бориспіль», а пізніше поїдуть за кордон - у країни Європи та світу.

Оксана Головко, кореспондент «газети «Урядовий кур’єр» у своїй замітці «Як українці змінили світ» (5 вересня 2915 року) пише: «Українці змогли змінити світ – нині вони мають змінити свою країну. Варто лише подивитися, що нам вдалося, аби зрозуміти: наше майбутнє – в наших руках».

Про які 50 винаходів йдеться?

Поставець Юрій Кондратюк розрахував трасу найвигіднішого космічного польоту, про що написав у своїй книжці «Завоювання міжпланетних просторів». Льотчики-космонавти здійснили перше зварювання у космосі за допомогою автоматичної установки «Вулкан», що її сконструювали в Інституті імені Є.О. Патона. Виявляється, що гасову лампу придумали також українці Це тільки три винаходи з п’ятдесяти...

Кажуть, що саме українці приручили коня, винайшли колесо, по всьому світу поширили пшеницю та багато іншого.

Про все не скажеш. Найкраще - відвідати саму виставку.