Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про Єдину інформаційно-аналітичну систему управліення соціальною підтримкою населення України (E-Social)» (№ 676 від 17 липня 2019 р/).

У затвердженому Положенні про Єдину інформаційно-аналітичну систему управління соціальною підтримкою населення констатується, що це - автоматизована система, яка використовується для збору, перевірки достовірності відомостей та оброблення інформації, забезпечення доступу до даних шляхом автоматизації їх введення, зберігання, трансформації та відображення інформації про призначення, нарахування та отримання соціальних виплат, допомоги, пільг, соціальних послуг та житлових субсидій, відносин надавачів та отримувачів соціальної підтримки, а також інформації про нарахування та проведення виплат.

Постановою передбачається, що Міністерство соціальної політики до 30 вересня 2020 року забезпечить наповнення Єдиної системи, а її використання розпочнеться з 1 жовтня 2020 року. Створення системи відбуватиметься з дотриманням законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про захист персональних даних», «Про електронні документи та електронний документообіг».

Цією постановою затверджено також Положення про Єдиний державний реєстр соціальної сфери, який включатиме реєстр надавачів соціальної підтримки і реєстр отримувачів соціальної підтримки.

Постанова опублікована в газеті «Урядовий кур‘єр» 2 серпня 2019 року та в інших офіційних виданнях.