Лекцію на тему «Україна: економічна нестійкість та вади сировинної спеціалізації» прочитав у Товаристві «Знання» член-кореспондент НАНУ доктор економічних наук, який спеціалізується на макроекономіці, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту економіки та прогнозування Сергій Олександрович Кораблін.

Питання використання сировинних ресурсів, яких в Україні чимало, досить актуальне, але їх користь для економіки держави могла бути набагато більшою. Частина української сировини продається на світових ринках за низькими цінами, тим часом для економіки вигідніше продавати її за високою ціною. Виходом із ситуації може стати, про це вже тривалий час говориться в різних економічних та політичних колах, запровадження технологій, які б забезпечували переробку сировини і створення продукту, вигідного для реалізації.

Лектор наводив у своєму виступі немало аргументованих і конкретних прикладів кращого використання ресурсів України. Він ґрунтовно відповів на низку запитань присутніх на цікавій лекції.

Весь хід розмови слухайте і дивіться на сайті Товариства «Знання», рубрика «ЮБУБ».