"Якщо ви не чули ще ці імена, знайомтеся, адже прочитавши про досягнення дітей з цього списку, ви переконаєтеся, що наше майбутнє в надійних руках". Таке повідомлення робить проект WoMo про дітей, які вразили своїми успіхами в минулому році. Серед них – винахідники, музиканти і спортсмени.

Genyi

Самуїл Кругляк - школяр, який зробив неймовірне відкриття в енергетиці. Про нього – десятикласника з Кіровоградської області у жовтні написали майже всі ЗМІ.

Він став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF + 2015 і бронзовим призером Олімпіади геніїв, яка проходила в американському Освего (штат Нью-Йорк), де брали участь близько двох тисяч юних винахідників із різних країн.

SamuilШколяр запропонував спосіб отримувати електроенергію з штучно іонізованої хмари, на яку впливає сильне електричне поле, випромінюване іонізуючою вежею. Собівартість цієї електроенергії становитиме всього три копійки.

Юний винахідник повідомив, що установка приснилася йому ще у восьмому класі, а допомогли її реалізувати викладачі Малої академії наук України. Це - нове слово в енергетиці.

3f90740c d3b9 410a b200 37a5c4e65973

Вероніка Верем'юк - чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи з шахмат. Восьмирічна Вероніка Верем’юк здобула 9 перемог з 9 можливих і достроково завоювала європейську шахову корону, випередивши 48 учасниць з різних країн.

Вже в чотири роки Вероніка перемагала і тата й маму. Через рік - отримувала медалі на шахових турнірах в столиці України.

Нині Вероніка Верем’юк - чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи (за матеріалами ЗМІ).