Німецький автовиробник почав будівництво свого першого великого заводу з виробництва електрокарів в Китаї неподалік від Шанхая.

Свою роботу підприємство має розпочати вже в 2020 році.

carЗазначається, що завод буде орієнтований на створення повністю електричних автомобілів на платформі MEB (Modular Electric Drive Kit), а також акумуляторних систем, які необхідні для живлення цих автомобілів.

На новому заводі будуть вироблятися автомобілі декількох марок концерну: власне VolksWagen, Skoda і Audi. Перший електрокар, який зійде з конвеєра нового заводу, буде позашляховиком, причому не обов'язково Volkswagen ID Crozz.

У повідомленні компанії Volkswagen йдеться, що новий завод буде відповідати "найвищим сучасним стандартам" автоматизації, зокрема, у виробництві задіють 1400 роботів. Концерн обіцяє мінімальний вплив на навколишнє середовище, а також зниження споживання енергії та води.

Новий завод не буде першим, на якому планується збирати електричні Volkswagen. Виробництво подібних авто почнеться в німецькому Цвіккау, а також на нещодавно відкритому заводі неподалік південного китайського міста Фошань. Однак саме новий завод буде відрізнятися величезними обсягами виробництва: на піку він буде виробляти 300 000 електрокарів на рік.

Судячи з усього, Шанхай незабаром стане центром виробництва електрокарів. Кілька днів тому Tesla підтвердила купівлю землі для свого шанхайського заводу Gigafactory. Таким чином, регіон отримав двох великих інвесторів у сфері автопрому за відносно короткий проміжок часу. Крім того, в самому Шанхаї і так достатньо розвинене виробництво, в тому числі і автомобільне ( (Facebook Twitter Google+, Engadget, 22.10.2018).