Виставляючи на Сайт Товариства "Знання" України святкування дня народження Лесі Українки, пропонуємо працівникам, активістам Товариства активніше яскраво висвітлювати на своїх сторінках діяльність "Знання", пропонувати кращі з них для відбору щодо розміщення на Сайті. Щоб збагачувати узагальнене висвілення діяльності Товариства. Ми додатково проінформуємо про порядок прийняття відповідних прпозицій. Покищо нам цікаво почути, чи сприймається така ідея. Отже, дивіться, читайте публікацію зі сторінки у Фейсбуці голови Київської міської оргапнізації Товариства, професора В.НЕВОЛОВА.

Учений секретар Товариства "Знання" України

Василашко В.Ф.

Товариство «Знання» України, як і планувало, досить емоційно і яскраво вшанувало День народження видатної Українки. І розлоге вступне слово Василя Івановича КУШЕРЦЯ, і насичена розповідь постановниці вистави «БОЯРИНЯ» Лесі Українки в Чесному Театрі – Катерини ЧЕПУРИ, і два проникливих уривка з вистав за творами видатної письменниці у виконанні артистки театру і кіно Анни СУХОМЛИН, поетичне послання великій поетесі від Лауреата Державної премії імені Лесі Українки, письменника Василя ВАСИЛАШКА та мої скромні коментарі і розповіді, як ведучого зустрічі, все було цікавим і дихало великою повагою і шаною до Великої Українки.

85217093 2851481938231676 7351435803890810880 n

І наостаннок хочу процитувати ще одну велику українськупоетесу, яка днями відзначить свій ювілей,«Леся Українка все життя зверталася до свого народу, хотіла розтлумачити йому його. Але її мало хто розумів. Необхідність пояснювати — вже це одне сковує уяву. А геній — це також і уява. Геній — це сміливість, це прорив, це ламання канонів і традицій, це вихід на нові естетичні орбіти.»

Ліна Костенко." Товариство «Знання» України, як і планувало, досить емоційно і яскраво вшанувало День народження видатної Українки. І розлоге вступне слово Василя Івановича КУШЕРЦЯ, і насичена розповідь постановниці вистави «БОЯРИНЯ» Лесі Українки в Чесному Театрі – Катерини ЧЕПУРИ, і два проникливих уривка з вистав за творами видатної письменниці у виконанні артистки театру і кіно Анни СУХОМЛИН, поетичне послання великій поетесі від Лауреата Державної премії імені Лесі Українки, письменника Василя ВАСИЛАШКА та мої скромні коментарі і розповіді, як ведучого зустрічі, все було цікавим і дихало великою повагою і шаною до Великої Українки.

І наостаннок хочу процитувати ще одну велику українськупоетесу, яка днями відзначить свій ювілей,«Леся Українка все життя зверталася до свого народу, хотіла розтлумачити йому його. Але її мало хто розумів. Необхідність пояснювати — вже це одне сковує уяву. А геній — це також і уява. Геній — це сміливість, це прорив, це ламання канонів і традицій, це вихід на нові естетичні орбіти.» Ліна Костенко.