1. Засновники та організатори фестивалю-конкурсу
  • Київська міська організація Товариства «Знання України»
  • Чоловічий народний хор «Чумаки»
  • Фольклорний гурт «Рідна пісня»
  1. Загальні положення

Шевченківський фестиваль-конкурс “Українській пісні – український спів” покликаний сприяти виявленню та показу мистецьких надбань народу у вокально-хоровому жанрі, подальшому розвитку і пропаганді аматорського хорового мистецтва, відродженню та збереженню національних співочих традицій України, вихованню молодого покоління на фундаменті традиційної вітчизняної хорової культури, привернути широкі кола громадськості, державні органи, засоби масової інформації до статусу аматорських співочих колективів.

  1. Мета і завдання фестивалю-конкурсу

1.Обмін уявленнями учасників про те, як сьогодні слід співати українські народні пісні. Основні форми роботи: художні виступи та колективне їх обговорення.

  1. Оцінити відповідність учасників головному гаслу фестивалю «Українській пісні – український спів».
  2. Конкурсні вимоги

Для участі в Конкурсі-фестивалі колектив має надіслати заявку (див. Анкета) з назвами 3-х пісень, які пропонуються на виступ, та диск або посилання на запис своїх співів.

До участі допускаються гурти складом не менше 3 осіб. Максимальна кількість не обмежується. Надається можливість виконати 2 або 3 народні пісні будь-якого жанру, але перевага надаватиметься пісням складним, де найкраще виявляється стиль та майстерність виконання. Як супровід допускається лише сопілка.

  1. Умови та порядок проведення фестивалю-конкурсу

Виступи відбуваються з 10:00 до 16:00 год. Обговорення та оголошення результатів – від 16:00 до 16:00. Місце проведення фестивалю-конкурсу актовий зал  Інституту педагогіки НАПН України (м. Київ, вул. Січових Стрільців, 52 -г».

Буде застосовано принцип «кожний оцінює кожного». Це означає, що кожний колектив-учасник (або принаймні його керівник) ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ БУТИ ПРИСУТНІМ НА ВИСТУПАХ УСІХ ІНШИХ УЧАСНИКІВ і виставити кожному учасникові свою оцінку в 6-бальній шкалі 0-5. Нульова оцінка (у разі відсутності представників колективу на виступі того чи іншого колективу) – це теж оцінка. Список оцінок представник кожного колективу надає представникові оргкомітету ПО ЗАКІНЧЕННІ всіх виступів. Кожний колектив-учасник має право ОДНОГО голосу. Остаточна оцінка виводиться як середнє арифметичне всіх оцінок даного колективу, з урахуванням і нульових, а також думки журі. Результати оцінювання оприлюднюються на сайті Товариства “Знання” України.

  1. Порядок подання заявки на участь у фестивалі-конкурсі

Заявки на участь у фестивалі-конкурсі та його програмі (див. Анкета) приймаються до 3 березня 2020 року за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 57/3, Товариство “Знання” України, кімн. 402 Неволов Василь Васильович, тел. 067-283-77-51, факс. 044-287-32-20 e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  1. Фінансові умови фестивалю-конкурсу

Організатори не несуть жодних зобов’язань щодо фінансових, транспортних та побутових проблем учасників.

  1. Нагороди фестивалю-конкурсу

Учасники отримають Дипломи міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». Найкращі записи виступів, їх оцінки та обговорення будуть опубліковані в пресі, на радіо та в Інтернеті, зокрема в Ютубі та на сторінках Фейсбуку «Українська народна пісня від Заходу до Сходу» та сторінці Товариства “Знання” України.

Оргкомітет: Кушерець Василь Іванович, тел. 050-331-47-49

Василашко Василь Федорович, тел. 050-997-85-20

Лакиза Сергій, тел. 097-466-70-57

Шинкарук Орест, тел.073-119-62-77

Журі:          

  • Триліс Василь Герасимович  тел. 096 207 38 76 (голова)
  • Гордієць Оксана  тел. 050 411 37 34
  • Самайда Володимир Борисович  тел. 097 255 23 79
  • Лакиза Сергій Миколайович тел. 097-466-70-57(секретар)

Телефони для довідок

Товариство“Знання” України Василашко Василь Федорович, тел. 050-993-85-20 , Неволов Василь Васильович, тел. 067-283-77-51

АНКЕТА-ЗАЯВКА

На участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі аматорських колективів “Українській пісні – український спів”

М. Київ, 2019 р.

  1. Назва колективу:

 

  1. Назва організації-

 

  1. П.І.Б. керівника, поштова адреса, індекс, телефон:

 

  1. Програма на фестиваль-конкурс:

 

  1. Інформація про колектив (рік створення, рік отримання звання, результат участі у фестивалях, конкурсах):