У складі творчої групи Національної спілки письменників України мені, як письменнику, журналісту і ученому секретарю правління Товариства «Знання» України пощастило взяти участь у зустрічах в Одесі з учнями Морського коледжу, курсантами Морської академії, зустрічі з представниками творчої інтелігенції міста. 

DSC 0040Разом з письменниками, лауреатом Шевченківської премії, Героєм України, живим класиком сучасної української літератури Іваном Драчем, поетами, директором Будинку літератора НСПУ Олександром Гордоном, керівником Будинку творчості НСПУ в Одесі Олександром Костенком, відомим прозаїком і публіцистом Олексієм Микитенком я привітав захисників морських рубежів і їхню юну зміну з наступаючим Днем захисника України, прочитав вірші, подарував книги, диски пісень своїх і Вадима Крищенка, інших авторів.

DSC 0052Серед подарованих книг – книжка про Товариство «Знання», монографія Василя Кушерця «Завжди сучасний: Тарас Шевченко Шевченко в просторі та часі», брошура «Шевченко – проти сучасної імперії», дослідження Василя Ткаченка (для воїнів АТО) «Риболовля на блешню «по російськи»», «Голодомор на теренах Поділля» (у співавторстві з Петром Швецем) , видання з національних питань Українського центру культури Товариства, добірку журналів «Наука і суспільство», «книгу «Відкритий урок» Тетяни Петровської, книгу поезій Петра Осадчука «Відкрите море душі», твори Яреми Гояна, дослідження «перед очима істини» Вадима Пепи, а також свої книги – «Шевченко – мій!», «Усміхнись веселкою з грози», «Через терни – до України» (у співавторстві з В. Кушерцем), «Відроджуймось – не перероджуймось», «Заговори, щоб я тебе побачив», «Казка-байка: чесний Лис» та інші.

Бібліотечку цікавих книжок було подаровано Морській академії і і Військово-морському коледжу від НСПУ, авторські книжки Івана Драча, Олександра Косенка, Олександра Гордона, інших письменників. А Іванові Драчу, до творчості і особистості якого в Одесі було виявлено найбільший інтерес, пощастило побувати навіть на кораблі «Гетьман Сагайдачний», зустрітися з командуванням Військово-морських сил, військовими моряками безпосередньо в морі, на фрегаті.

DSC 0004Мені дуже сподобалися стрункі, мужні на вигляд, з розумними очима і запитаннями курсанти Академії, їхня молода зміна у Морському військовому коледжі, колеги письменники і журналісти м. Одеси. Вдячний НСПУ, особисто Михайлу Сидоржевському і Олександру Бакуменку за відрядження, директору Будинку творчості НСПУ в Одесі Олександрові Костенку за гостинність, колегам Іванові Драчу, Олександрові Гордону, Олексію Микитенку за співпрацю в Одесі в гостях у моряків. Усіх ще раз вітаю з Днем захисника України

DSC 0036 DSC 0030

На додаток додаю інформацію з офіційних джерел про наші зустрічі в Одесі:

Василь Василашко