Гігант-ритейлер Walmart подав заявку на отримання патенту на роботизованих бджіл, які технічно називаються безпілотними літальними апаратами для запилення. Вони потенційно зможуть запилювати культури, як і справжні бджоли. «Робобджоли» переноситимуть пилок з однієї рослини на іншу, використовуючи датчики та камери для визначення місць посівів.

Цей патент було подано разом з ще п’ятьма на фермерські безпілотні дрони, один з яких ідентифікуватиме шкідників, а інший – контролюватиме здоров’я сільськогосподарських культур.

Точна мета подання цих патентів компанією Walmart поки не відома, але вони можуть сигналізувати про ймовірний її перехід у сільське господарство, що дозволить їй краще контролювати увесь ланцюжок поставок продуктів харчування.

Це має сенс, оскільки нещодавно компанія повідомила про свої плани розширити бізнес із доставки продуктів. Walmart оголосила, що цього року «агресивно» розширюватиме свій сервіс доставки та конкуруватиме з головним суперником – Amazon. Walmart не єдина компанія, яка займається розробкою «робобджіл». Вчені протягом останніх років шукають способи зупинити катастрофічне зниження світової популяції бджіл, які запилюють майже третину всіх рослин, які споживає людство (mind.ua/ news/20182820- fmerirfnsky-nalmar-zapatentuvav-robotobdszhil, 16.03.20018).