91060605 2819555201493037 6214993255575060480 nОсновним напрямком діяльності Київського планетарію залишається науково-просвітницька робота в сфері астрономії, космонавтики та наук про Землю. Цьому присвячена левова частка програм Планетарію, в тому числі абонементів.⠀

Окрім безпосередньої роботи в Зоряній залі, проводяться екскурсії в фойє Планетарію, в тому числі і в ігровій формі. Це дозволяє залучати більше відвідувачів та безпосередньо спілкуватися з ними.

Планетарій провів активне розповсюдження шкільних абонементів, які доповнюють шкільну програму та пов'язані з нею.

В Планетарії активно працює студія звукозапису, що дозволяє швидко та якісно перекладати нові фільми, адже різноманіття програм дуже важливе для шанувальників просвітницьких заходів.

Сферична студія Планетарію дозволяє відкрити нові горизонти занурення у безмежний Всесвіт і перетворює перебування глядачів в Зоряній залі в унікальне шоу під Зоряним небом.

Розвивається проект мистецького напрямку ARTSpace, що відображає поєднання музичних подій з технологічними можливостями Планетарію та створення унікальних повнокупольних шоу 360°.

За новорічний період в Київському планетарії відбулися 95 новорічних вистав: «Космічне Різдво - Space Christmas» та Новорічна 3D казка-мюзикл «Аліса в країні Нового року». Вони користувалися неабияким попитом у киян та гостей столиці, адже вдало поєднали акторську гру та повнокупольні ефекти.

У фойє Київського Планетарію встановлено також тематичні декорації, наприклад, присвячені першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку, які використовуються протягом року.

Захід, присвячений Дню всіх закоханих, був дуже затребуваним, завдяки вдалій організаційній формі, яка дозволила задіяти фойє та Зоряну залу разом, зробити подію більш святковою і невимушеною.

Плідно продовжує працювати Школа Астрономії, де навчання проводиться не тільки українською, але й англійською мовами.

Таким чином, Планетарій активно використовує різні формати наукового просвітництва.