kremenj 1Вельмишановний Василю Григоровичу! Сердечно поздоровляємо вас як видатного вченого, відомого державного і громадського діяча, діяча освіти і наукового просвітництва зі славним 75-річчям! Як учений-філософ, академік НАН України і НАПН України ви зробили значний внесок у розвиток Київської школи філософії, філософії національної ідеї, ідентичності нації. Як відомий педагог, президент НАПН України, колишній Міністр освіти і науки України ви підвищили рівень педагогічної науки, загалом української освіти, її програмне забезпечення, реформування відповідно до сучасних вимог, підвищення міжнародного престижу вітчизняної освіти.

Як громадський діяч, моральний авторитет нації ви завжди сприяли і сприяєте національно-патріотичному вихованню української молоді, формуванню незламних захисників України, особливо в час агресії Росії і боротьби народу за перемогу України, її Європейський вибір. На чолі Товариства «Знання» України з 1998 року ви употужнили просвітництво у захисті від рейдерських атак, дбаєте про підвищення наукового рівня просвітництва, посилення його педагогічної спрямованості, розвиток його організацій, Університету сучасних знань, вдосконалення роботи планетаріїв.

За вашої ініціативи активізувалася участь освіти, наукового просвітництва в засобах масової інформації і соціальних мережах, видавничій діяльності, у випуску журналів і створенні Сайтів та науково-просвітницьких сторінок у Фейсбуці, розширенні контактів із Національною спілкою письменників України і Національною спілкою журналістів України, Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Збройними Силами України.

Дякуємо вам за вдосконалення наукового просвітництва, стратегію його розвитку, дбайливу турботу про працівників і активістів Товариства. Щиро бажаємо вам, дорогий Василю Григоровичу, доброго здоров’я, заслуженого добра, мирного неба, родинного щастя, нових творчих звершень в ім’я розвитку, зміцнення та захисту України!

З великою повагою

Василь Кушерець,

голова правління Товариства «Знання» України,

президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,

доктор філософських наук, професор

Василь Василашко,

учений секретар Товариства «Знання» України,

член Національної спілки письменників України,

заслужений журналіст України.

25 червня 2022 року.

110