«Науковці зі всього світу працюють над тим, щоб запустити надшвидкісний вакуумний потяг – Гіперлуп. Капсули з пасажирами літатимуть спеціальними тунелями зі швидкістю понад тисячу кілометрів за годину. Розробляти такі капсули взялися команди молодих науковців із провідних університетів світу.

Ідеї нідерландських студентів із Делфтського технологічного університету, які щороку беруть участь у конкурсі від Ілона Маска – автора Гіперлуп, вже готові втілювати в життя. Мова йде про створення надшвидкісного сполучення між Амстердамом і Франкфуртом. Проект розглядають як альтернативу авіаперевезенням, адже в разі його успіху необхідність у перельотах зникне. А відстань між аеропортами Схіпхол (Амстердам) і Франкфурт можна буде подолати за півгодини.

Домчати з Києва до Амстердама за дві години, сидячи в капсулі надшвидкісного транспорту п'ятого покоління, – це не фантастика, а майбутнє, запевняє капітан команди “Делфт Гіперлуп” Рінек ван Ноорт.

Натхненні ідеєю Ілона Маска нідерландські студенти об’єднали свої сили та заснували проект «Делфт Гіперлуп», керівником якого стала Рінек ван Ноорт. Її команда складається з сорока студентів різних спеціальностей Делфтського технологічного університету. Молоді науковці з Нідерландів перемогли в конкурсі Ілона Маска, якому належить ідея створення Гіперлуп...

Не спить і Україна. Марять про реалізацію проекту й в міністерстві інфраструктури України. За прогнозами Володимира Омеляна, запуск першої лінії вакуумного потяга за технологією Гіперлуп можливий в Україні упродовж п'яти років, максимум десяти. У березні він навіть повідомив, що надшвидкісну пасажирську капсулу Гіперлуп виготовлятимуть на Крюківському вагонобудівному заводі, що на Полтавщині…» ( за матеріалами Укрінформу «Гіперлуп домчить із Києва до Амстерлдама за дві години»: www.ukrinform.ua/rubrik-technology/2684521).