У Товаристві «Знання» України 14 квітня 2017 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція, учасники якої обговорили питання «Українська наука в інформаційних вимірах: проблеми і перспективи».

В її роботі взяли участь більше 300 учнів та студентів київських вузів, шкіл, коледжів, малих академій наук, викладачів та вчителів.

Конференцію відкрив голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук професор Василь Кушерець. Учасників вітали керівники Академії педагогічних наук, Київської обласної держадміністрації, Малої академії наук, представники організаторів заходу.

Відомий учений доктор фізико-математичних наук Василь Шендеровський розповів про видатних українських учених у світовій науці. Учениця 11 класу гімназії «Діалог» Інна Птіцина виступила з темою «Клим Чурюмов – український астроном з Києва зі світовим ім’ям». Вона - переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН. Переможцями різних конкурсів і змагань були майже всі присутні учні та студенти.

Майже 80 учнів та студентів виступили з презентаціями своїх винаходів, дослідженняь та райпропозицій на 9 секційних заняття.

Учасники конференції переглянули в Київському планетарії повнокупольний фільм «Бурхливий Всесвіт». (вл. інф).