paton

Відійшов у вічність на 102 році життя унікальний сподвижник у розвитку науки України, видатний учений нашої епохи, відома в світі історична постать, Герой України, президент НАН України в 1962 - 2020 роках, академік багатьох зарубіжних академій Борис Євгенович ПАТОН.

Сум поглиблює свіжа пам’ять про особистість високих людських якостей, фантастичної працьовитості, невтомної турботи про зміцнення інтелектуальної потужності рідної країни, вирощування національних кадрів у науковій галузі.

Переймаємося глибокою вдячністю Борису Євгеновичу Патону за активне сприяння у створенні і зміцненні Національної академії педагогічних наук України, допомогу у розвитку Товариства «Знання» України, за постійне залучення науковців до плідного освітнього процесу, науково-просвітницької діяльності у світлі кращих вітчизняних традицій.

Обіцяємо розвивати добрі і незабутні справи, з якими увійшов в історію України Борис Євгенович Патон! Співчуваємо родині, друзям і соратникам ученого у зв’язку з непоправною втратою. Вічна пам’ять і незгасна слава великому Українцю!

Президент Товариства «Знання» України,

президент НАПН України, академік НАН України

В.Г.Кремень

Голова правління Товариства «Знання» України,

президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,

доктор філософських наук, професор

В.І.Кушерець.

Учений секретар Товариства «Знання» України,

письменник, заслужений журналіст України

В.Ф.Василашко.

20 серпня 2020 року.