krem vitШановні освітяни, співгромадяни!

Дорогі учні і студенти!

Щиро вітаю Вас із Днем знань!

Першого вересня мільйони учнів, сотні тисяч студентів сядуть за парти, а в класи та аудиторії зайдуть їхні учителі й викладачі: одні – здобувати знання, другі – передавати знання, навчати.

Знання завжди були рушійною силою розвитку суспільства загалом і особистості зокрема. Нині ж саме знання і їх практичне застосування визначають успіх держав і окремих громадян. Знання точних наук – математики, інформатики, фізики, хімії й інших – забезпечують технічний прогрес. Опанування гуманітарним знанням – історією, філософією, мовами, класичною літературою – слугує розвитку демократії та збереженню людських цінностей. Саме знання визначає інноваційний розвиток – більш ефективну економіку, краще впорядкування у суспільстві, глибший і більш відповідний розвиток особистості.

Надзвичайно важливим є пізнання не лише закономірностей оточуючого світу, а й самопізнання, що дозволить кожній людині якнайкраще реалізувати себе у житті на основі власних здібностей та устремлінь.

Нехай же 1 вересня – символічний початок нового витка отримання знань для мільйонів наших учнів, студентів, а також усіх, хто відчуває вічну жагу нових знань і відкриттів – стане радісним і щасливим, сповненим цінностей і смислів, що роблять наше світовідчуття багатим, а життя – соціально значущим. Нових вам досягнень і перемог!

З повагою

президент Національної академії педагогічних наук України,

президент Товариства «Знання» України,

академік НАН України і НАПН України

Василь Кремень