Діабет буває двох типів, але загальний признак захворювання – підвищена концентрація цукру (глюкози) в крові. Хворі діабетом люди стурбовані рівнем цукру, а тому шукають різні способи утримувати його в нормі. Природно, всім рано чи пізно приходить думка, що найпростішим способом є регулювання його кількістю вуглеводів. Так виникає просте питання, - які продукти харчування знижують уміст цукру в крові? На жаль, продуктів харчування, які знижують вміст цукру в крові поки що не існує. Але є продукти харчування, які можуть стабілізувати рівень цукру в крові на тривалий час. У побуті їх так і називають. Є також продукти з високим або низьким вмістом вуглеводів.

Декілька простих правил, які допоможуть справитися з діабетом другого типу (інсунонезалежним). Вони не лише сприятимуть поліпшенню самопочуття, але й дозволять знизити підвищений цукор в крові.

1. Звичайно рівень цукру зростає після прийому їжі, - тому розділіть ваш звичний режим харчування на три головні і два другорядних прийоми. Ви не будете голодними. Але це забезпечить невисокий рівень підвищення цукру протягом дня.

2. Ви можете їсти капусту, моркву, салат, огірки, помідори, шпинат, інші овочі, пити каву, чай, томатний сік, воду або напої з цукрозамінниками. Такі напої низькокалорійні, а використання овочів збагачує їжу волокнами і вітамінами, які позитивно впливають на зниження цукру в крові продуктами харчування.

3. Не забудьте знизити споживання хлібних та макаронних виробів, рису, картоплі, круп. Спробуйте менше вживати м’ясні, рибні, молочні продукти.

4. Якщо у вас зайва вага, виключіть з раціону горіхи, крекери, масло, жирне м’ясо або рибу, маргарин, молочні продукти з високим вмістом жиру, всі алкогольні напої.

5. Відмовтесь від солодкого шоколаду, тістечок, кока-коли, натуральних фруктових соків із вмістом натурального цукру.

6. Будьте уважні стосовно деяких «діабетичних» продуктів, в яких міститься фруктоза або сорбіт.

7. Намагайтеся споживати якомога менше солі.

8. Для надання смаку їжі використовуйте лимони, спеції, ароматичні трави. Для стабілізації рівня цукру в крові їжте яблука обов’язково зі шкіркою.unnamed1111

Один раз у день споживайте блюда з бобів або чечевиці.

Вживайте один раз за добу четвертину чайної ложки кориці, розбавленої чаєм або водою. Це стабілізує цукор в крові до трьох тижнів!

Практика підтверджує, що прийом всього однієї ягоди Бархата Амурського щоденно є профілактикою діабету, а споживання щодень цих ягід протягом півроку знижує концентрацію цукру в крові до нормального значення, навіть при діабеті першого типу (за матеріалами розсилки від 06-09-2016 Русское Здоровье)